POGODBA

med

FERALL, Alen Ferš s.p. (kot lastnik in upravljalec spletne strani https://lunixfashion.si)
Draženci 48d
2288 Hajdina
Tel. 031721920
El. naslov: info@lunixfashion.si
matična številka: 8794723000
ID za DDV: SI67365787 (smo zavezanec za DDV)
Vpis v register dne 18.1.2021 pri AJPES, izpostava Maribor
(v nadaljnjem besedilu “ponudnik”)

in

KUPCEM

(v nadaljnjem besedilu “kupec”)

Osnovni pojmi:

Lunixfashion.si – spletna trgovina registrirana na domeni https://lunixfashion.si
“obiskovalec” – vsaka fizična ali pravna oseba, ki obišče lunixfashion.si, vendar ni prijavljena kot registrirani uporabnik
“kupec” – fizična ali pravna oseba, ki na spletnem portalu ponudnika oz. spletnem mestu lunixfashion.si kupi izdelke iz asortimana ponudnika
“osebni podatki” so podatki, ki jih kot osebne podatke opredeljuje Zakon o varstvu osebnih podatkov

SPLOŠNE DOLOČBE TER INFORMACIJE O REGISTRACIJI
1. člen
Namen teh pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi kupci. Po pogodbi se kot kupec razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup na spletni strani lunixfashion.si, ne glede na to ali je šlo za kupca posameznika/potrošnika ali ne.

Splošni pogoji poslovanja spletne strani lunixfashion.si so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov, mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Spletno trgovino lunixfashion.si upravlja samostojni podjetnik FERALL, Alen Ferš s.p., s sedežem Draženci 48d, 2288 Hajdina, ID za DDV: SI67365787.

Ob registraciji v spletni trgovini lunixfashion.si obiskovalec skladno s temi splošnimi pogoji poslovanja pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter določi geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Registracija:

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku;
Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu;
Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte,
uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte,
geslo v skriti obliki,
telefonska številka,
ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu lunixfashion.si;
Z registracijo uporabnik soglaša, da bo prejemal obvestila, ki so vezana na njegovo naročilo oziroma sistemska obvestila. V kolikor ob registraciji označi »checkbox«, pa soglaša s prejemanjem obvestil o posebnih ugodnostih in akcijah, predstavitvah novih izdelkov in o morebitnih aktualnih nagradnih igrah.
Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.
Vsak registrirani uporabnik dovoli uporabo svojih zgoraj navedenih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo. Po veljavnem ZEKom-1 je dovoljeno naslov elektronske pošte uporabljati za neposredno trženje.

2. člen
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika na lunixfashion.si, pravice uporabnika/kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo izdelkov, ki so na voljo na lunixfashion.si.

3. člen
Nakup, opravljen preko spletnih strani lunixfashion.si, se šteje za nakup, opravljen skladno s pravnim redom Republike Slovenije.

Dostavo izdelkov, kupljenih preko spletnih strani lunixfashion.si, ponudnik preko svojih lastnih virov ali/in preko pogodbenih partnerjev zagotavlja na teritoriju Slovenije v skladu s pogoji lokacije in območij, na katerih ponudnik izvaja dostavo na dom.

4. člen
Navedeni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem obisku ali nakupu na spletni strani, in sicer z oddajo naročila na spletni strani lunixfashion.si.

S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja. Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.

Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani, ki si jih lahko kupec prenese na svojo elektronsko napravo preko internetne povezave, dostopne na spletni strani ponudnika.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

5. člen
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba na spletni strani lunixfashion.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih.

Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne izdelke na spletni strani. V primeru morebitnih estetskih razlik med sliko in dejanskim izdelkom, to ne vpliva na specifikacijo samega izdelka.

6. člen
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto ponudnika (ime in sedež podjetja, matična številka),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v roku, ki ga izbere kupec na podlagi ponujenih možnosti ponudnika),
pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
jasno in nedvoumno določene cene,
način plačila in dostave,
rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka – vse na posebno oz. izrecno zahtevo kupca,
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
7. člen
Nakup v spletni trgovini lunixfashion.si je možen samo za registrirane kupce v spletni trgovini lunixfashion.si. Če kupec ni registriran v spletni trgovini lunixfashion.si, nakupa ni možno opraviti.

S klikom »DODAJ V KOŠARICO« kupec izjavlja:

da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;
da mu ni odvzeta poslovna sposobnost.
Kupec lahko po oddaji naročila le to spremeni ali prekliče, tako da o tem obvesti ponudnika na info@lunixfashion.si ali telefon 031721920 pri čemer mora sporočiti številko naročila in podatke kupca.

CENE
8. člen
Naročanje v spletni trgovini lunixfashion.si poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke se lahko izbira in naroča iz seznama izdelkov na spletnih straneh. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Cene so predstavljene kot spletne cene.

Spletna cena je cena, ki velja na spletu. Morebitne posebne/nižje cene so lahko v spletni trgovini lunixfashion.si posebej označene. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca oziroma so veljavne cene tiste cene, kot so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika. Maksimalen čas zagotavljanja cene je 4 dni.

9. člen
Vse cene v spletni trgovini lunixfashion.si so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

Cene, objavljene v spletni trgovini lunixfashion.si, se neprestano spreminjajo. Cene se oblikujejo tudi na osnovi posebnih akcijskih ponudb, uvajanja novih izdelkov ali promocijskih akcij. Popust, namenjen končnemu potrošniku, velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena vsakokrat v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo/«ZADEVA: potrditev naročila«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

PLAČILA
10. člen
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

FIZIČNE OSEBE IN PRAVNE OSEBE
DOSTAVA NA DOM
KUPEC registriran v spletni trgovini lunixfashion.si
Plačilo ob naročilu izdelkov On-line plačilo ob potrditvi naročila na internetu: MASTERCARD, VISA, PAY PAL, predplačilo na TRR
Plačilo ob prevzemu izdelkov / Plačilo ob prevzemu blaga na domu:
Vse kartice, standardno podprte preko mobilnega bančnega POS-a : Mastercard, Visa, Diners, Maestro kartice

PREVZEM BLAGA NA SEDEŽU PODJETJA: Draženci 48d, 2288 Hajdina
Predplačilo na TRR podjetja FERALL, Alen Ferš s.p., objavljen na takrat veljavni ponudbi.
11. člen
Kupoprodajna pogodba oz. naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (podatki v profilu uporabnika) in se hrani za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

12. člen
Ponudnik si pridržuje pravico do zavrnitve dobave blaga kupcu:
če ima ta neporavnana pretekla naročila ali
če je kupec v pravnem sporu s ponudnikom v zvezi z nakupom preko spletne trgovine lunixfashion.si ali če kupec zlorablja pravico do vračila blaga skladno s 43. č členom Zakona o varstvu potrošnikov ali
če se je kupec pri preteklem naročilu blaga do dostavljavca vedel nesramno, žaljivo, nasilno, se z njim prepiral, vpil nanj ali ga ogrožal kako drugače ali
če kupec ponudniku na kakršenkoli način povzroča poslovno škodo (npr. ponavljajoče naročanje in preklicevanje naročil,..).
13. člen
Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ne glede na vrsto nakupa ali način plačila, bo račun za nakupljeno blago dostavljen s paketom z nakupljenim blagom.

Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa, in sicer za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

STATUS NAROČILA (SAMO REGISTRIRANI KUPCI)
14. člen
Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. Kupcu so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Pravni status takšnega naročila je “prednaročilo” in ne zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov, dokler naročilo ni potrjeno s strani ponudnika.
Naročilo v obdelavi: Ko informacijski sistem sprejme naročilo kupca, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov naročila ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Pravni status takšnega naročila je “naročilo” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov. Za naročila, ki odstopajo od povprečnih naročil pri ponudniku, si ponudnik pridržuje pravico kontaktirati kupca ter preveriti naročilo in po potrebi zahtevati drug način plačila – vse iz nabora predvidenih plačilnih sredstev.
Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi oziroma odpošlje.
Kupec lahko ves čas na spletni strani preverja, v kateri fazi je njegovo naročilo.
15. člen
Oddana naročila se obdelujejo v delovnem času spletne trgovine lunixfashion.si po vrstnem redu oddanih naročil oz. po planiranih časovnih terminih za prevzem blaga.

DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA
16. člen
Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku, skladno s pogoji in cenikom, objavljenim v spletni trgovini lunixfashion.si.

Za dostavo naročila mora biti:

zagotovljen dostop dostavnega vozila neposredno do lokacije, navedene na naročilu;
zagotovljena možnost parkiranja dostavnega vozila na lokaciji, navedeni na naročilu.
Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti ob določeni uri in dnevu na določeni lokaciji ter ga plačati na način, ki je določen ob oddaji naročila. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga.

17. člen
Opomba
V primeru uporabe posebnih promocijskih kod ali spletnega bonusa je končni znesek za plačilo lahko nižji. Znesek, ki se upošteva pri izračunu cene dostave je znesek po upoštevanju vseh popustov, promocijskih kod in spletnega bonusa.

ODSTOP OD POGODBE OZIROMA VRAČILO BLAGA
Kupec ima možnost, da v roku 14 dni od nakupa oziroma od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek. Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, načeloma v originalni embalaži ter nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa pogodbe.

Kupec nosi strošek vračila blaga – poštnine.

V primeru odstopa od pogodbe, ponudnik kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave kupca. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe.

VRAČILO BLAGA
18. člen
Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec si lahko s spletne strani lunixfashion.si prenese elektronski obrazec za odstop od pogodbe ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe, na spletni strani lunixfashion.si V tem primeru ponudnik nemudoma pošlje kupcu po elektronski pošti potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa).

Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo vplačil bo izvedeno nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Možnost vračila ne velja:
o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ker je neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok trajanja;
za zapečatene avdio ali videoposnetke in računalniške programe ali če je kupec po dostavi odprl varnostni pečat;
za časopise, revije in periodične publikacije;
v zadevah pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
Izdelka potrošnik ne more in ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe ampak sme opraviti ogled in preizkus prejetega izdelka zgolj v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Obvestilo o odstopu od pogodbe si lahko prenesete TUKAJ.

STVARNA NAPAKA


19. člen
Napaka je stvarna:

če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
20. člen
Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na samem izdelku.

21. člen
Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku ter ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Kupec, ki je ponudnika pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

ali odpravo napake na izdelku,
ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako,
ali vračilo plačanega zneska.
Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Obrazec za uveljavljanje stvarne napake si lahko prenesete TUKAJ.

GARANCIJA
22. člen
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

23. člen
Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri ponudniku, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

REKLAMACIJA
24. člen
Garancijo za izdelke in reklamacijo izdelkov ponudnik zagotavlja skladno z veljavno zakonodajo Republike Slovenije.

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Ob prijavi reklamacije se izpolni reklamacijski zapisnik.

Na reklamacijskem zapisniku se zapišejo kupčeve ugotovitve in zahtevano izbirno pravico glede rešitve reklamacije. Kupec ima pravico do izbire rešitve, njegova zahteva (zamenjava blaga, dobropis ali vračilo denarja) se zabeleži na reklamacijskem zapisniku. Reklamacijski zapisnik se izpolni v dveh izvodih, en izvod se posreduje kupcu.

Kupec lahko prijavi reklamacijo:

takoj ob dostavi vozniku/dostavljavcu
izpolni reklamacijski zapisnik, ki se nahaja na spletni strani lunixfashion.si ali pokliče ponudnika, kjer se izpolni reklamacijski zapisnik.
Vsako pritožbo in reklamacijo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na e-naslov info@lunixfashion.si ali telefon 031721920.

OPOZORILA IN OMEJITVE
25. člen
Omejitve aktivnosti za kupce
Popusti in aktivnosti lahko veljajo tudi za pravne osebe.

Zaradi varnostnih razlogov ponudnik predlaga kupcu, da številko naročila hrani do prevzema izdelkov z vso skrbnostjo in onemogoči tretjim nepooblaščenim osebam, da bi se seznanile s to številko. Slednje velja tudi za tehnično/logistične ukrepe varovanja navedenih odgovorov na elektronskih napravah, na katere je kupec prejel številko naročila.

Vsak kupec je dolžan poskrbeti za varen elektronski naslov, ki ga uporablja in kamor mu spletna trgovina lunixfashion.si posreduje obvestila.

Ob dobavi blaga ponudnik omogoči, da so na voljo vsi obvezni podatki (vključno z datumom minimalnega trajanja ali datumom uporabe).

VARNOST
26. člen
Zaradi zaščite pred zlorabami plačilnih in kreditnih kartic ponudnik lahko preverja informacije, povezane z naročilom kupca.

Ponudnik prejme podatke, ki se nanašajo na naročilo kupca. V primeru, da kupec ne posreduje zahtevanih podatkov, lahko to ovira izvedbo njegovega naročila. V primeru, da se plačilo ne izvede zaradi zlorabe kreditne kartice, bo to dokumentirano. Vsakršna sumljiva ali neobičajna raba kreditnih kartic bo sporočena pristojnim organom.

27. člen
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil, skladno z izvajalcem, s katerim ima sklenjeno pogodbo za namen izvajanja storitev plačevanje preko spleta. Za vse dodatne informacije se kupec lahko obrne na e-naslov info@lunixfashion.si ali telefon 031721920.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV
28. člen
Ponudnik se obvezuje, da bo vse osebne podatke /obiskovalcev/uporabnikov/kupcev ter podatke o nakupnih navadah kupcev uporabljal in hranil v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu. Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz Zakona o varstvu osebnih podatkov. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca.

29. člen
Spletne strani za naročilo izdelkov ter prenosi so zaščiteni in ustrezno tehnično oz. elektronsko varovani.

Ponudnik se obvezuje, da bo sprejel vse razumne varnostne ukrepe za zagotovitev varnosti vseh podatkov za plačilo pri naročilu kupca. Ponudnik ne odgovarja za morebitne krajo podatkov, razen v primeru malomarnosti ponudnika.

30. člen
Ponudnik za zakonsko določen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine lunixfashion.si, pri registriranih uporabnikih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in ostalo, povezano z naročilom in potrebno komunikacijo.

Ponudnik bo, ob predhodnem kupčevem strinjanju s piškotki, osebne podatke uporabljal tudi za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad na podlagi podatkov o kupljenih izdelkih in posledično ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene.

Uporabnik baze podatkov je samostojni podjetnik FERALL, Alen Ferš s.p., in v njej zaposlene osebe, ki z bazo upravičeno upravljajo. Za potrebe izvajanja programa, analize in različnih poizvedb družba FERALL, Alen Ferš s.p. lahko sodeluje z zunanjimi partnerji, s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju/obdelovanju osebnih podatkov.

Uporabnikovi/kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam oz. se ne bodo uporabljali v nasprotju z njihovim namenom, razen v primeru, da se bo uporabnik/kupec izrecno in ustrezno strinjal z drugimi izrecno opredeljenimi nameni uporabe teh podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.

31. člen
V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ima kupec pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov, ki jih poseduje ponudnik. Podatke lahko popravi v svojem uporabniškem profilu v spletni trgovini lunixfashion.si ali pa s pisnim zahtevkom ponudniku, kateremu mora predložiti dokazilo o svoji identiteti in naslovu.

V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov v spletni trgovini lunixfashion.si je ponudnik dosegljiv na kontaktnih naslovih, ki so objavljeni na spletnih straneh ponudnika.

PRITOŽBE IN SPORI
32. člen
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@lunixfashion.si ali pisno na naslov ponudnika FERALL, Alen Ferš s.p., Draženci 48d, 2288 Hajdina. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Če ponudnik ne ugodi kupčevi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in poduči o možnostih nadaljnjega reševanje spora v skladu z 2. odstavkom tega člena.

V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

1. v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov. ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t.i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s >Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov<, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v 30 dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške svojega morebitnega pooblaščenca). Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT.

Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

2. vloži tožbo pri pristojnem sodišču po stalnem prebivališču kupca.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
Cenimo vašo zasebnost in tako ves čas skrbimo za varstvo osebnih podatkov ter sledimo načelom varne obdelave osebnih podatkov. V Politiki o varovanju osebnih podatkov, ki je v nadaljevanju, vam predstavljamo, katere vaše osebne podatke obdelujemo, kakšen je namen obdelave in tudi kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo podatkov.

Politika varovanja osebnih podatkov
1. Uvodno določilo
2. Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
3. Nameni in podlage za obdelavo osebnih podatkov
4. Posredovanje osebnih podatkov
5. Rok hrambe osebnih podatkov
6. Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov
7. Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov
8. Varovanje podatkov
9. Veljavnost politike

1. Uvodno določilo
FERALL, Alen Ferš s.p. se zaveda in spoštuje vaše zaupanje, ki ga izkazujete s tem, ko nam posredujete in dovoljujete uporabo vaših osebnih podatkov. Z dokumentom Politika o varovanju osebnih podatkov (v nadaljevanju: politika) vas seznanjamo z nameni in podlago obdelav osebnih podatkov s strani FERALL, Alen Ferš s.p. ter vašimi pravicami na tem področju.

2. Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu s to politiko, je FERALL, Alen Ferš s.p.
V FERALL, Alen Ferš s.p. je pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov Alen Ferš, ki je dosegljiv na elektronskem naslovu info@lunixfashion.si ali na telefon 031721920.

3. Nameni in podlage za obdelavo osebnih podatkov
Spletna trgovina: izvedba spletnega nakupa, obveščanje o statusu naročila, dostava, izvedba plačila, dodeljevanje ugodnosti, izvajanje reklamacijskih postopkov, odkrivanje zlorab, izvajanje reklamacijskih postopkov. Podatke o naslovu posredujemo podjetju za dostavo blaga.
Sodelovanje v nagradnih igrah: Kadar sodelujete v kateri od nagradnih iger, ki jih organizira FERALL, Alen Ferš s.p. v okviru prijave k sodelovanju v nagradni igri posredujete vaše osebne podatke. Te podatke obdelujemo za namen izvedbe nagradne igre in v okviru nagradne igre za podelitev nagrad. Podatki so ime in priimek, naslov, e-naslov, telefonska številka, letnica rojstva, davčna številka (samo v primeru dobljene nagrade)

b) Obdelava na podlagi zakonitega interesa
FERALL, Alen Ferš s.p. lahko obdeluje osebne podatke na podlagi zakonitega interesa FERALL, Alen Ferš s.p., ali tretje osebe, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika. Na podlagi tega pravnega temelja FERALL, Alen Ferš s.p. izvaja naslednje obdelave:

Spletna trgovina: Prednostni prikaz v preteklosti kupljenih izdelkov posameznega kupca v Spletni trgovini, neposredno trženje, analiza nakupnih transakcij v psevdonimizirani obliki za sprejemanje strateških in taktičnih odločitev.
c) Obdelava na podlagi privolitev
FERALL, Alen Ferš s.p. lahko izvaja obdelavo osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika v primerih, ko obdelave zajamejo večji obseg osebnih podatkov, in sicer s področja nakupnih navad. FERALL, Alen Ferš s.p. obdeluje podatke na podlagi privolitve za tri namene:

Privolitev za uporabo podatkov iz pristopnice in nakupnih podatkov za namen proučevanja nakupnih navad in posledično ciljnega trženja. Tako je posameznik upravičen do posebnih, prilagojenih ponudb in ugodnosti.
Privolitev za uporabo podatkov iz pristopnice, podatkov iz nakupljenih izdelkov ter uporabe spletišč in mobilnih aplikacij za povabilo k sodelovanju v tržnih raziskavah in posredovanje rezultatov v anonimizirani obliki partnerjem in dobaviteljem.
Privolitev za uporabo telefonske številke in elektronskega naslova za pošiljanje informacij in ponudb o izdelkih in storitvah, ki jih ponuja FERALL, Alen Ferš s.p. in njegovi poslovni partnerji.
Pri obdelavah na podlagi privolitev lahko FERALL, Alen Ferš s.p. uporablja tudi podatke o nakupljenih izdelkih in koriščenih ugodnostih.

Posameznik lahko privolitev odda in prekliče kadarkoli na naslednji način:

a) pisno na naslov: FERALL, Alen Ferš s.p., Draženci 48d, 2288 Hajdina ali info@lunixfashion.si;
b) s klicem na telefonsko številko 031721920.

4. Posredovanje osebnih podatkov
FERALL, Alen Ferš s.p. vaše osebne podatke zaradi izpolnitve namena zaradi katerega se obdelujejo lahko posreduje sledečim pravnim oziroma fizičnim subjektom:

Državnim organom in sodiščem,
Revizorjem, inšpektorjem in odvetnikom, družbam za izterjavo,
Ponudnikom tehnične podpore in varnostnega vzdrževanja,
Ponudnikom klicnih centrov,
Ponudnikom marketinških in oglaševalskih storitev,
Ponudnikom razvoja komunikacijskih konceptov,
Ponudnik anket ali tržnih raziskav,
Izvajalcem nagradnih iger,
Ponudnikom spletne analitike,
Ponudnikom informacijskih storitev, ki jih uporablja FERALL, Alen Ferš s.p.,
Razvijalcem programskih rešitev,
Zavarovalnicam,
Ponudnikom poštnih storitev, dostavnim in kurirskim službam,
Storitve tretjih oseb (Google),
Platforme socialnih medijev (npr. Facebook, Instagram, TikTok),
Povezanim družbam FERALL, Alen Ferš s.p..
4.1 Platforme socialnih medijev
Platforme socialnih medijev vključujejo TikTok, Facebook, Youtube in Instagram. TikTok, Facebook, Youtube in Instagram nastopajo kot neodvisni upravljavci osebnih podatkov, ki bodo vaše osebne podatke obdelovala v skladu z njihovo politiko zasebnosti https://www.facebook.com/policy.php, https://www.tiktok.com/legal/privacy-policy?lang=en&appLaunch=app in https://policies.google.com/privacy?hl=en-US.

4.2 Storitve tretjih oseb (Google)
Google je neodvisni upravljavec osebnih podatkov in ponudnik storitev (npr: Google Maps, Google Analytics), ki vaše osebne podatke obdeluje skladno z njihovo politiko zasebnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US.

4.3 Prenos osebnih podatkov v ZDA
OPOZORILO:

Z uporabo spletne trgovine lunixfashion.si in sodelovanja v nagradnih igrah, ki potekajo na platformah socialnih medijev, se vaši osebni podatki lahko prenesejo in obdelujejo v ZDA ali tretji državi oziroma ni mogoče preprečiti takega prenosa in nadejane obdelave s strani platform socialnih medijev. V tem primeru lahko pride do manjšega pravnega varstva vaših osebnih podatkov kot predvideva Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR).

Prenos podatkov v ZDA / prenehanje uporabe Zasebnostnega ščita (Privacy Shield)

Izrecno opozarjamo, da od 16. julija 2020, zaradi pravnega spora med posameznikom in irskim nadzornim organom, tako imenovani “Zasebnostni ščit”, ki je v določenih okoliščinah potrdil ustrezno raven varstva osebnih podatkov v ZDA, ni več veljaven.

Zasebnostni ščit ni več veljavna pravna podlaga za prenos osebnih podatkov v ZDA!

Če pride do našega prenosa podatkov v ZDA ali če se uporablja ponudnik storitev s sedežem v ZDA, to izrecno navajamo v tej politiki zasebnosti.

Kaj lahko prenos osebnih podatkov v ZDA pomeni za vas kot uporabnika in kakšna so tveganja v zvezi s tem?

Tveganja za vas kot uporabnika so v vsakem primeru pooblastila ameriških obveščevalnih služb in pravni položaj v ZDA, ki po mnenju Sodišča EU trenutno ne zagotavlja več ustrezne ravni varstva osebnih podatkov. Med drugim gre za naslednje primere:

Oddelek 702 Zakona o nadzoru tujih obveščevalnih služb (Foreign Intelligence Surveillance Act – FISA) ne določa nobenih omejitev za nadzorne dejavnosti obveščevalnih služb in nobenih zaščitnih ukrepov za državljane, ki niso državljani ZDA.
Predsedniška politična direktiva 28 (PPD-28) posameznikom na katere se nanašajo osebni podatki, ne zagotavlja učinkovitih pravnih sredstev zoper ukrepe organov ZDA in ne določa ovir za zagotavljanje sorazmernih ukrepov.
Varuh človekovih pravic, ki ga predvideva Zasebnostni ščit, ni dovolj neodvisen od izvršilne veje oblasti, saj ne more izdajati zavezujočih odredb proti obveščevalnim agencijam.
Pravno skladen prenos osebnih podatkov v ZDA na podlagi standardnih pogodbenih klavzul?

Standardne pogodbene klavzule, ki jih je Komisija sprejela leta 2010 (2010/87/EU z dne 5.2.2010), čl. 46(2) c Splošne uredbe o varstvu podatkov, še vedno veljajo pod pogojem, da je zagotovljena raven varstva osebnih podatkov enakovredna ravni varstva v Evropski uniji. Tako niso odločilna le pogodbena razmerja z našimi ponudniki storitev, temveč je treba oceniti tudi možnost dostopa do podatkov s strani organov v ZDA in tamkajšnji pravni sistem.

S katerimi ukrepi zagotavljamo, da so prenosi osebnih podatkov v ZDA zakonsko skladni?

Kadar ameriški ponudniki ponujajo to možnost, se odločimo za obdelavo osebnih podatkov na strežnikih v EU. S tem naj bi tehnično zagotovili, da se podatki nahajajo v Evropski uniji in da dostop ameriških organov do njih ni mogoč.

Za nadaljnjo uporabo orodij izvirajočih iz ZDA sprejemamo naslednje ukrepe:

V kolikor je to mogoče in ni določeno z zakonom (na primer FATCA), bomo pred uporabo orodja izvirajočega iz ZDA zahtevali vaše soglasje in vas vnaprej pregledno obvestili o načinu delovanja storitve. Tveganja, povezana s prenosom podatkov v ZDA, so navedena v ustreznem odlomku naše politike zasebnosti.

S ponudniki iz ZDA si prizadevamo skleniti omenjene standardne pogodbene klavzule in zahtevati dodatna jamstva za varstvo osebnih podatkov.

5. Rok hrambe osebnih podatkov
Roki hrambe se razlikujejo glede na zbirko osebnih podatkov, in sicer:
Spletna trgovina lunixfashion.si: podatki o kupcih in obiskovalcih ter vsebini nakupa hranijo največ 4 leta.
Sodelovanje v nagradni igri: podatki o sodelujočih se hranijo 1 leto po zaključku nagradne igre oziroma 10 let v primeru prejema nagrade.
6. Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov
Posamezniki imajo v zvezi z osebnimi podatki vrsto pravic. FERALL, Alen Ferš s.p. pred izvrševanje pravice preveri identiteto posameznika, ki sprašuje po svojih pravicah. Posameznik svojo zahtevo po seznanitvi odda z obrazcem pisno na info@lunixfashion.si ali na naslov FERALL, Alen Ferš s.p., Draženci 48d, 2288 Hajdina.

Izpolnitev upravičene zahteve FERALL, Alen Ferš s.p. izpolni v roku 1 meseca, v primeru kompleksnosti zahtev oziroma večjega števila zahtev, se lahko rok izpolnitve podaljša še za 2 meseca. FERALL, Alen Ferš s.p. o takem podaljšanju in razlogih zanj obvesti posameznika.

a) Pravica dostopa do podatkov: posameznika na njegovo zahtevo seznanimo, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki in kadar to drži, posredujemo naslednje informacije:

vrste osebnih podatkov;
kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki;
roki hrambe;
obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki ali obstoj pravice do ugovora k taki obdelavi;
pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu;
kadar osebni podatki niso zbrani od posameznika, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;
obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
Na podlagi zahteve FERALL, Alen Ferš s.p. izdela kopijo osebnih podatkov, ki se obdelujejo in jih posreduje posamezniku.

b) Pravica do popravka: Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da FERALL, Alen Ferš s.p. popravi netočne podatke ali dopolni nepopolne podatke, ki se nanašajo nanj.

c) Pravica do izbrisa podatkov (t. i. pravica do pozabe): Posameznik lahko zahteva, da se njegovi osebni podatki izbrišejo v naslednjih primerih:

osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava, in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
posameznik obdelavi osebnih podatkov ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravom.
d) Pravica do omejitve obdelave: Posameznik lahko zahteva, da se obdelava podatkov, ki se nanašajo nanj omeji, kadar:

podatki niso točni,
je obdelava nezakonita, pa potrošnik ne želi, da podatke izbrišemo,
FERALL, Alen Ferš s.p. podatkov ne potrebuje več za namene obdelav, vendar jih potrebuje posameznik za uveljavljanje, izvajanje ali nasprotovanje pravnim zahtevkom,
je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo.
e) Pravica do prenosljivosti podatkov: Posameznik lahko zahteva izpis podatkov, ki jih je posredoval FERALL, Alen Ferš s.p. in tiste, ki so nastali z opravljanjem nakupov v primeru nakupov v spletni trgovini, pri čemer obdelava teh podatkov temelji na podlagi pogodbe ali privolitve in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Izpis podatkov bo pripravljen v strojno berljivem formatu in ga bo posameznih lahko prevzel na FERALL, Alen Ferš s.p., Draženci 48d, 2288 Hajdina.

f) Pravica do ugovora: Posameznik lahko ugovarja obdelavi osebnih podatkov. Ta pravica se nanaša le na obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvajamo na podlagi legitimnega interesa, ki prevlada nad interesi potrošnika, torej obdelave z namenom kontaktiranja za izvajanje anketiranja ter neposredno trženje v primeru uporabe zgolj osnovnih podatkov.

g) Preklic privolitve: Posameznik ima pravico, da prekliče privolitev (soglasje) za obdelavo njegovih osebnih podatkov, kadar obdelava temelji na privolitvi, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

7. Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov
Posameznik lahko morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov info@lunixfashion.si ali po pošti na naslov: FERALL, Alen Ferš s.p. Draženci 48d, 2288 Hajdina.

Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo.

Kontakt: Republika Slovenija Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Telefon: 01 230 97 30, E-pošta: gp.ip@ip-rs.si, DPO za Urad IP: dpo@ip-rs.si.

8. Varovanje podatkov
Vsi podatki bodo strogo varovani skladno s predpisi o varstvu osebnih podatkov ter internimi akti FERALL, Alen Ferš s.p. ter ne bodo uporabljeni v druge nedogovorjene namene. Družba izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev visoke ravni varnosti osebnih podatkov v svojih informacijskih sistemih in zagotavljanja pravic oseb, na katere se podatki nanašajo.

9. Veljavnost politike
Ta politika je objavljena na https://lunixfashion.si. 

Splošni pogoji so bili zadnjič posodobljeni 10.1.2023.